НОВОВВЕДЕННЯ. Відсьогодні, 24 квітня, в Харківському метрополітені почали продавати паперові одноразові квитки для оплати проїзду. Як розповів після офіційного запуску нової системи автоматичних контрольних пунктів пропуску (АКПП) харківський міський голова Геннадій Кернес, на сьогодні в метрополітені встановлено 25% необхідної кількість нових АКПП - 98 з 316.

За словами мера, пасажири можуть користуватися жетонами, поки їх повністю не вилучать з обігу. Зробити це в метрополітені планують до осені. «За нашими підрахунками, в обігу знаходиться ще близько 600 тисяч жетонів. Поки жетони будуть в обігу, будуть працювати й автомати з їх прийому», - зазначив Г. Кернес.

Як заявив головний інженер КП «Харківський метрополітен» Сергій Карпенко, продавати жетони в харківському метро перестануть з середини травня. За його словами, до цього часу на станціях метро залишать автомати тільки з продажу паперових квитків. «Продавати жетони на станції «Історичний музей «перестануть сьогодні», - підкреслив головний інженер.

ДОВІДКОВО

13 лютого КП «Харківський метрополітен» придбало виключне право на використання комп'ютерної програми «Автоматизована система оплати проїзду та обліку пасажирів у міському наземному й підземному громадському транспорті». Як повідомив Вісник державних закупівель, вартість програми - 12 млн.грн., харківський метрополітен придбав її у ТОВ «Пентафлоп». Це програмне забезпечення дозволить послідовно перевести метрополітен на застосування паперових квитків.

«STATUS QUO»