СУПЕРЕЧКА. Велика американська компанія Hewlett-Packard, що випускає електроніку, подала в суд на Oracle Corp, стверджуючи, що розробник програмного забезпечення порушив умови контракту з НР, і сподівається отримати від компанії до $4 млрд, передає «КорреспонденТ.biz» з посиланням на Reuters.

Як заявив у суді адвокат НР, найбільший постачальник ПЗ для організацій вирішив не розробляти нові версії програмного забезпечення для баз даних, сумісних з серверами на чіпах Itanium, тим самим ухиляючись від виконання умов контракту.

У понеділок, 4 червня, між двома гігантами сектора hi-tech почався судовий розгляд, причиною якого стала відмова Oracle від випуску нових версій ПЗ для обладнання НР з посиланням на «туманну лінгвістику» договору.

Для відшкодування збитків НР вимагає від корпорації до $4 млрд.

Зазначимо, корпорація Oracle зупинила розробку ПО для Itanium в минулому році, пояснивши це тим, що Intel, що поставляє зазначені чіпи на ринок, заявив про швидкий перехід на нові моделі мікропроцесорів.

У той же час HP заявила, що в угодах з Oracle обумовлювалося продовження програмної підтримки для Itanium. На думку постачальника електроніки, зобов'язання раніше були підтверджені в юридичній суперечці двох компанії через відхід в Oracle екс-глави НР Марка Херда.

Нагадаємо, раніше Oracle подала до суду на Google, заявляючи, що інтернет-корпорація порушила авторські права на мову Java.