НАРЕШТІ

Учора відкрився Національний Сорочинський ярмарок

Уранці на автостанції Київського району Полтави не протовпитися. На майданчику — низка автобусів, і всі їдуть у Великі Сорочинці. Щоб купити квиток, треба приходити як мінімум за годину до відправлення. Звичне діло. Так було і торік, і позаторік, і ще раніше. Поспішають полтавці на головне торговище країни, попри те, що там ціни на товари значно вищі, ніж у магазинах та на ринках міста. 

Але не всі їдуть по крам. Більшість прямує туди, щоб сповнитися яскравих вражень і приємних емоцій, відпочити і розвіятися. Пасажири через одного — з фотоапаратами, рюкзаками. Усій цій галасливій, збудженій публіці раді в Сорочинцях. Там уже пообкошували узбіччя доріг біля ярмаркової площі, скрізь біліють свіжі розмітки й покажчики. А тим, хто в них не орієнтується, дороговказом будуть даішники, які дружними рядами стоять при в’їзді. 

Цього року організатори добре попрацювали над оформленням ярмаркової площі, побудували додатково кілька нових туалетів, вирішили нарешті питання водозабезпечення, відремонтувавши водонапірну башту та проклавши підземні комунікації. Подбали й про те, щоб ярмаркувальникам було де сховатися від дощу. Хоч усі тут, звичайно ж, розраховують на гарну погоду. 

А скільки приємних сюрпризів приготували для ярмаркувальників! Окрім величезного різноманіття товарів з усіх областей України та зарубіжжя, насиченої культурно-розважальної прогарами, готується родзинка від творчого колективу Полтавського театру імені М. Гоголя. У Сорочинцях почали «обкатувати» молодого вола, який везтиме віз із Хіврею. Вперше на торговищі працюватиме містечко із 22 майстер-класів «Сорочинська майстерня». А ті, чиї дні народження припадають саме на ці серпневі дні, можуть розраховувати на подарунки та сюрпризи на «Дні народження в Сорочинцях».

Багато чого тут буде вперше. Приїжджайте у Великі Сорочинці, то все це самі побачите й відчуєте. До зустрічі на ярмарку, який триватиме по 19 серпня включно!