ЦІНОУТВОРЕННЯ. Ціни на хліб в Україні мають причини для росту, і цей ріст може скласти близько 20%, тобто майже гривня на буханці, вважає президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.

«Якщо скорелювати по вартості пшениці, то ціна має зрости десь на 20%. Ми знаємо, яка доля вартості зерна у структурі собівартості хліба. Якщо це врахувати і зростання інших складових: газ, електроенергія, то все разом дає саме таку цифру», –  сказав він, передає ТСН з посиланням на Gazeta.ua.

За словами фахівця, за останні 8 місяців у світі ціни на зерно також значно зросли. Вони досягли максимуму за останні десять років. Це зумовлене тим, що є великий дефіцит цієї продукції в світі. З іншого боку, постійно зростають витрати на виробництво у сільському господарстві, додав Козаченко.

Нагадаємо, раніше і прем'єр-міністр, і аграрний міністр запевняли, що найближчим часом зростання цін на борошно і хлібобулочні вироби не буде, оскільки в Україні є великі запаси пшениці з минулого рекордного по врожайності року.