СВІТОВИЙ РЕКОРД. 8-річний Єгор Леоненко підняв штангу, на два кілограми важчу за себе і побив світовий рекорд із пауерліфтінгу. Про це повідомили в ефірі Першого національного, передає УНН.

Єгор, який сам важить 39 кілограмів, спочатку взяв штангу вагою 37 з половиною кілограмів, потім - 40, а згодом іще кілограмом більше. Поряд - представники проекту «Національні рекорди України», які приїхали зафіксувати нове досягнення, яке офіційно звучить так: «Жим штанги лежачи у віці 8 років».

«Національний рекорд у жимі штанги лежачи встановлено і титул «Найсильніший хлопчик України» переходить до Леоненка Єгора», - повідомила Лана Вєтрова, керівник проекту «Національні рекорди України».

Єгор побив ще й світовий рекорд, встановлений його ровесником з Америки. Попередній результат - 37 із половиною кілограмів не могли побороти шість років.

За плечима в Єгора - перемоги в обласних та всеукраїнських змаганнях. У спорт хлопця привів батько. Бо був переконаний: такі навантаження тільки на користь молодому організму. Серед перемог, які на меті в Єгора - чемпіонство у змаганнях, що відбудуться на початку лютого в Сумах, та першість у всеукраїнському турнірі, який стартує два місяці потому.