КРЕАТИВНА ХОДЬБА. Нещодавно компанія «Хонда» представила у Токіо автомобіль-самохід. Його назва – «Uni-Cub». Водій кермує машиною без допомоги рук, лише переміщаючи свою вагу, і пристрій реагує, рухаючись відповідно вперед, назад чи вбік. Мобільна здатність пристрою обмежується наразі шістьма кілометрами на годину, батарею живлення слід змінювати щогодини.

«Uni-Cub» має одне велике колесо, водночас крихітні задні колеса дають змогу кермувати пристроєм. Компанія «Хонда» утримується наразі від будь-яких коментарів з приводу комерційної новинки, очікуючи, вочевидь, реакції та запитань.

Компанія IBM у Великій Британії розробляє технологію для кермування автомобілем виключно за допомогою розумового зусилля.

Ці навушники обладнані електроенцифалографом, який вимірює діяльність головного мозку. Спеціальне програмне забезпечення збирає навіть найменші сигнали мозку, які згодом перетворюються на дані, що дають змогу переміщати автомобіль за допомогою думки.

Система «уміє» зв’язувати конкретні схеми думок з певним рухом. В даному випадку це всього лише іграшковий автомобіль, але інженери IBM плекають надію, що одного чудового дня її можна буде втілити у реальному автомобілі.

Copyright © 2012 euronews