ЗДОРОВ’Я ТА ЧЕСТЬ

На Тернопільщині зорганізували Олімпійський день задля популяризації ідей 

Нещодавно жителі  міста над Серетом мали нагоду здійснити вечірню пробіжку разом з президентом Національного Олімпійського комітету Сергієм Бубкою. Понад шістсот любителів спорту долучилися до колони ентузіастів, очоленої уславленим атлетом на центральних вулицях Тернополя. 

А розпочали день  із заходів у Тернопільському національному економічному університеті. Тут відкрили центр східних єдиноборств, де тренуватимуться не лише студенти цього ВНЗ, а й усі, хто вибрав для себе ці спортивні види.  За словами ректора, професора і голови обласного осередку НОК України Сергія Юрія ці  двері відчинили, аби продовжити славні традиції спортсменів. Адже студенти та випускники ТНЕУ брали участь у багатьох змаганнях з дзюдо, самбо, вільної боротьби, у тому числі й чемпіонатах світу, Олімпійських іграх. Скажімо, Роман Гонтюх здобував медалі на Олімпіаді і в Афінах, і у Пекіні, зараз виборює право поїхати також на Олімпійські ігри до Лондона. До речі,  ліцензію виступати на цих престижних змаганнях першою серед представників економічного університету здобула Олена Кривицька (фехтування на шпагах), ще п’ять спортсменок-легкоатлеток отримали категорію «А» й чекають остаточного рішення тренерської ради.

Уславлений Сергій Бубка ставить автограф на м'ячі юного футболіста з Тернополя Юрія Панькевича,
поруч, голова Тернопільського обласного осередку НОК України Сергій Юрій.
Фото автора

У Тернополі Сергій Бубка  разом з головою Тернопільської облдержадміністрації Валентином Хоптяном і ректором ТНЕУ Сергієм Юрієм заклали камінь під спорудження палацу спорту. Це має бути сучасний, багатофункціональний спортивний комплекс на 3-4 тисячі глядачів.  Будівництво  планують розпочати вже цієї осені.