СВЯТО НАБЛИЖАЄТЬСЯ. Закарпатські словаки першими розпочали вертепні дійства. Колядницькі пісні що радуватимуть християн на Святвечір, зазвучали на обласному святі закарпатських словаків. 

Уміння колядувати показали 12 колективів із сіл Анталовці, Глибоке і Сторожниця Ужгородського, Тур’ї Ремети Перечинського, Кольчине Мукачівського районів, селищ Середнє і Великий Березний, а також міст Перечин та Ужгород. В усіх цих населених пунктах компактно проживають закарпатські словаки.

Учасників привітали Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Бур’янова, голова культурно-освітньої організації «Матіци словенської» у Закарпатті Йосип Гайніш та очільник такої самої організації в сусідньому словацькому місті Міхаловце Марія Кушнірова, Почесний консул Словацької Республіки в Ужгороді Іван Шуфрич.

За підсумками огляду-конкурсу кращими словацькими колядниками визначено виконавців із сіл Анталовці і Тур’ї Ремети, а також із перечинської гімназії. Першим місцем серед виконавців колядок удостоєно ансамбль «Словенка» з дитячої школи мистецтв Середнього. Театралізована різдвяна сценка найкраще вдалася учням загальноосвітньої школи цього  самого селища. Всі отримали цінні подарунки.