ОЦІНЮВАННЯ. Учора розпочався другий етап цьогорічного конкурсу з добору кандидатів до президентського кадрового резерву «Нова еліта нації». Йому передував прийом документів від кандидатів на участь у цьому амбітному суперництві здібної української молоді. 

Протягом 45 днів  1081 особа з усіх областей країни, автономії, столиці та міста зі спеціальним статусом  Севастополя виявила бажання на участь у конкурсі. Найбільше документів на право долучитися до еліти державного управління країни подали юнаки і дівчата з Донеччини (86), Дніпропетровщини (81),  Сумщини (66), Харківщини (63), Автономної Республіки Крим та Києва (58). Близько  40  бажаючих отримати престижну другу освіту живе на Запоріжжі, Хмельниччині та Чернігівщині. А от найменшу підтримку знайшла ініціатива глави країни на Луганщині, в Херсонській, Черкаській та Одеській  областях.

З 5 по 25 липня учасників конкурсу оцінюватимуть експертні комісії інтерв’ю-центрів, створені в регіональних інститутах державного управління Національної академії державного управління при Президентові України у Львові, Харкові, Одесі та Дніпропетровську. А в решті областей ці функції доручено виконувати обласним центрам підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

Оцінювання проводитиметься в чотири етапи із застосуванням 100-бальної шкали: тестування  загальних та спеціальних знань; необхідних вмінь та навичок; морально-психологічних і ділових якостей; іноземної мови, а також рівня мотивації  щодо зарахування до президентського кадрового резерву.

За словами  голови Національного агентства з питань державної служби В’ячеслава Толкованова, президентський кадровий резерв «Нова еліта нації» запроваджено відповідно до Указу глави нашої держави «Про Стратегію державної кадрової політики на 2012—2020 роки» з метою формування нової державницької управлінської еліти, спроможної усвідомлювати національні інтереси і брати на себе відповідальність за їхню реалізацію, ефективно надавати суспільству якісні управлінські послуги.