ВОЛЕВИЯВЛЕННЯ. Сьогодні завершується перший етап голосування на президентських виборах у Єгипті. На думку спостерігачів,  шальки терезів коливатимуться між представниками ісламістів і колишніми урядовцями. Серед понад двадцяти кандидатів — і колишній  керівник служби розвідки в епоху правління Хосні Мубарака Омар Сулейман, бажання якого кандидат  від руху «брати-мусульмани» Хайрат Шатир назвав образою для єгиптян.

Як зазначає місцева інформагенція, майже 14 тисяч виборчих дільниць,  готових прийняти понад 50 мільйонів виборців,  відкрилися вчора о восьмій  ранку по всій країні.

Особливістю нинішніх виборів є те, що на кожній дільниці присутні судді, які контролюватимуть законність ходу виборів. Такі самі функції покладено на спостерігачів із 50 країн світу, низку міжнародних організацій і громадських структур. Порядок у містах і селищах забезпечують посилені наряди поліції й військових.

Ідентифікацію виборців-жінок, які носять мусульманські хустки — нікаби, що повністю приховують обличчя, здійснюватимуть помічниці суддів або жінки, які входять до складу виборчих комісій. Ті виборці, які відмовляться від цієї процедури, виборчі бюлетені не отримають.

 Офіційні підсумки голосування планують підбити 28 травня.