НОВІ ГІБРИДИ. Корпорація Apple розробляє дизайн і конструкцію годинників, які будуть виконувати деякі функції смартфона.

Як уточнює The New York Times, розробляється дизайн наручного годинника. За словами одного з джерел, компанія обговорює виробництво нових девайсів зі своїм основним партнером по виробництву Foxconn (торгова назва компанії Hon Hai Precision Industry Co) як частину вивчення потенційно великих категорій продукції крім смартфонів і планшетів.

Рішення Apple пов'язано з тим, що багато компаній почали виробництво різних гаджетів, головним чином призначених для вимірювання фізичної активності. Хоча ці пристрої більш складні і стикаються з великими технічними труднощами, вони залучають інвестиції від великих технологічних компаній. Foxconn «працює на хвилі технологій, які можуть бути використані в предметах одягу і аксесуарах», - говорить одне з джерел. Зокрема, тайванська компанія проводить роботу по створенню більш енергоефективних дисплеїв.

Функції, які можуть виявитися в аксесуарах Apple, залишаються неясними, пише газета. Аналітики та інвестори прогнозують, що компанія випустить гаджет з безліччю різних функцій, і пристрій буде тісно взаємодіяти з iPhone. За даними джерел, Apple проводить дослідження в області годинників і аксесуарів протягом деякого часу і найняла досвідчених працівників з сенсорами і пов'язаними з ними технологіями.

Представник Apple відмовився від коментарів.

Девайси, які можна носити в якості аксесуарів, необхідні компаніям, які мають намір розширюватися за межі ринку смартфонів, відзначає WSJ. Очікується, що гаджети дозволять швидко передавати інформацію (іноді для цього навіть не доведеться нічого робити) і стануть значно зручніше телефонів або комп'ютерів в якихось ситуаціях.

Світ 24