ТРЕНУВАННЯ. Польські рятувальники — представники центральної школи державної пожежної охорони м. Ченстохова — пройшли тижневе тренування у спортивно-оздоровчому комплексі другого державного пожежно-рятувального загону з охорони Рівненської АЕС. Тут вони готувалися до зимового чемпіонату Польщі з пожежно-прикладного спорту, що пройде у березні.

За словами тренера польської команди Здіслава Ковбасюка, в Україні польські рятівники-кадети вперше, і їх «підкуповує» гостинність рівненських колег. Проте найбільше вразив гостей сучасний критий спорткомплекс Рівненської атомної: «На превеликий жаль, у жодному польському воєводстві такого немає, тож щиро дякуємо за можливість професійно підготуватися до змагань».

«Користь від такої співпраці очевидна: ми вчимося спільно діяти під час ліквідації надзвичайних ситуацій транскордонного характеру, а ще співпрацюємо у спорті та культурі й просто пізнаємо одне одного», — вважає перший заступник начальника територіального управління МНС у Рівненській області Сергій Крук.

 Поліські рятівники ознайомилися з технічними характеристиками автомобілів і рятувального обладнання державно-пожежного рятувального загону з охорони РАЕС та можливостями інформаційного центру рівненських атомників, побували на екскурсії в місті-супутнику Кузнецовську.