РЕМОНТИ. Хоч Київ і називають європейською столицею, це, вочевидь, скоріше стосується центру міста, де ходять інтуристи. А на «задвірках» люди мріють бодай про елементарні пристойні умови — щоб увечері лампочки горіли, щоб діти гралися на впорядкованому майданчику… Можливо, жителі інших регіонів думають, що таких дворів у Києві немає — столиця ж. Але вони таки є.

Найбільш занедбаних з них — 290. Це підрахувала столична влада разом із громадськістю. Підрахувала й пообіцяла їх капітально відремонтувати, та ще й з потрійним контролем якості: замінити асфальт, відремонтувати всі занедбані під’їзди, ліфти, встановити освітлення тощо. Роботи почали вже на 10 об’єктах.

Контроль якості справді потрійний: за ходом ремонтів стежать спеціальна комісія, самі мешканці будинків та правоохоронні органи. До речі, для останніх роботи вистачає. Нещодавно викрили порушників, які наживалися на ремонтах під’їздів та прибудинкових територій. За матеріалами УБОЗ МВС України, було порушено кримінальну справу проти одного зі співробітників комунального підприємства, а також керівника будівельної компанії, яка у 2011-2012 роках ремонтувала під’їзди житлових будинків у Дарницькому районі.

Загалом програма з благоустрою подвір’їв триватиме до 15 жовтня. Як повідомила прес-служба КМДА, кияни, двори яких теж потребують оновлення, можуть звертатися до міського call-центру за телефоном: 15-51 щодо включення їх до програми на наступний рік.