ЗЛОЧИН. У жителя Лисичанська виявили ботанічну «лабораторію», де він вирощував коноплі й отруйні гриби. Сорокарічний «меломан» роздратував індійськими мелодіями, які цілодобово лунали в його квартирі, своїх сусідів. Завдяки їхньому зверненню до міліції виявили своєрідну нарколабораторію. Як стверджує власник квартири, де в більшості кімнат не було ані меблів, ані побутової техніки та апаратури, а замість цього усюди стояли на підлозі горщики з рослинами, «травку» та гриби він вирощував для себе, бо тільки так здатний досягти релаксації.

У відділі зв’язків із громадськістю ГУМВС у Луганській області розповіли, що в цьому рослинному царстві знайдено, окрім шавлії, кропиви собачої та дурману, також і рослини конопель. Для розведення «екзотичних рослин»  «ботанік» пристосував шафи кухонних меблів, стінки яких ретельно покрив фольгою. А щоб його зелені улюбленці добре та комфортно росли, їхній господар використовував лампи денного освітлення й вентилятори. Співробітники міліції виявили в коморі 30 маленьких поліетиленових пакетиків із насінням коноплі. Ботанік-аматор заявив, що цим він хотів засіяти порожні горщики.

Чоловік зізнався, що сам любив покурити марихуану для «релаксації». Для цього ж організував у квартирі ще й «грибну секцію». Картина правоохоронцям відкрилася майже як у романі «Покоління P»: у кухні на поличках та на підлозі були розкладені гриби, які ще не підсохли, — на вигляд поганки, а поряд поліетиленові пакетики з мухоморами. Але навіть Віктор Пелевін не нафантазував, як-от лисичанський «ботанік», що від гучної індійської музики (від котрої у бабусь по сусідству боліла голова) «зілля» визріватиме швидше.

Стосовно «ботаніка» порушено кримінальну справу. На допитах у ході досудового слідства чоловік зізнався, що насіння (у тому числі й конопель) для своєї колекції він замовляв через Інтернет.