БЕЗ ТЕПЛА? Добрий господар нині готується до зими. У полтавських комунальників якраз кипить робота. Однак стало відомо, що без тепла, в усякому разі на початку холодів, можуть залишитися мешканці 110 квартир села Петрівка-Роменська, що в Гадяцькому районі. Через те, що місцева котельня завантажена лише на кілька відсотків і майже не працює. На думку начальника Головного управління житлово-комунального господарства Полтавської облдержадміністрації Олександра Тонкова, це житло треба переводити на індивідуальне опалення. У шести квартирах уже завершуються монтажні роботи, власники ще 15 написали відмову від центрального опалення і планують встановити індивідуальне. Проблемними залишаються понад півсотні квартир, власникам яких не по кишені така розкіш, як індивідуальне опалення. Ціна питання — майже 200 тис. грн. Проте бюджетні кошти комунальники використати не можуть, оскільки йдеться про приватизоване майно. Допомогти можуть хіба що пільговим категоріям. Тому голова Полтавської ОДА Олександр Удовіченко дав доручення оперативно розв’язати цю проблему.

Без тепла можуть залишитися і мешканці чотирьох відомчих будинків Південної залізниці, що розташовані в Полтаві. А все тому, що керівництво міста та залізничники ніяк не домовляться про передачу відомчого житла в міський житловий фонд. Окрім того, як пояснив перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Животенко, котельня, що обслуговує відомчі будинки, — в аварійному стані, котли, які там встановлені, датуються ще 1913 роком. За словами посадовця, у цій ситуації є два виходи: або міняти котли, або підключити будинки до мережі ОКП «Полтаватеплоенерго».

Тим часом Олександр Удовіченко не проти такого повороту подій, він лише за те, аби залізничники перш ніж передавати на баланс місту своє відомче житло, капітально відремонтували котельню. Тож затримка за залізничниками.