ПЕРСПЕКТИВА. Україна та Казахстан мають використовувати весь спектр можливостей торговельно-економічної співпраці. Це зміцнить дружні відносини між країнами та сприятиме розвитку національних економік. На цьому наголошував перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський під час зустрічі з Прем’єр-міністром Республіки Казахстан Карімом Масімовим по завершенні Міждержавної українсько-казахстанської комісії з економічних питань, яка відбулася в Астані.

На думку першого віце-прем’єра, країни повинні опрацювати моделі співпраці з урахуванням вимог Митного союзу. «У той же час Україна і Казахстан не використовують потенціал двосторонніх відносин на повну потужність. Ми повинні перевести наше співробітництво на інтенсивніший рівень», — заявив він.

На засіданні Міждержавної українсько-казахстанської комісії з економічних питань Валерій Хорошковський також говорив про те, що Україна і Казахстан мають знайти ефективний механізм співпраці з урахуванням вимог Митного союзу. Адже щодо цього утворення виникають питання, які визначаються як проблемні в торговельно-економічних відносинах між Україною і Казахстаном.

Український урядовець наголосив, що атмосфера засідання комісії відповідає дружньому, діловому та конструктивному характеру українсько-казахстанських відносин. Він відзначив значний прогрес, якого досягли обидві країни у торговельній сфері. Про це, за його словами, свідчить істотне збільшення торговельного обороту в 2011 році. «Ми повинні зберігати цю тенденцію і надалі», — додав він. Окрім цього, Валерій Хорошковський висловив переконання, що комісія повинна дати новий імпульс розширенню двосторонніх торговельно-економічних зв’язків, активізації бізнес-контактів, реалізації масштабних проектів у промисловості, паливно-енергетичному комплексі, сільському господарстві, транспортній сфері.

«На наш погляд, ми могли б досягти найефективнішого співробітництва, реалізуючи великі інфраструктурні проекти, які дають змогу підтримувати економічну співпрацю на стабільно високому рівні», — передає слова першого віце-прем’єра його прес-служба.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»