КОНТРОЛЬ. Влада неухильно здійснює виконання Плану першочергових заходів з інтеграції України до ЄС на 2013 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів від 13 лютого 2013 р. № 73. Документ містить 71 захід, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Уже виконано шість запланованих заходів. Так, підготовлено та в рамках саміту Україна — ЄС 25 лютого 2013 р. підписано угоди щодо отримання макрофінансової допомоги ЄС. Розроблено та подано на розгляд Кабінету Міністрів кілька законодавчих актів. Зокрема: законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України з удосконалення фінансового контролю та врегулювання конфлікту інтересів; проект державної цільової програми з реалізації Концепції державної політики у сфері реформування Державної кримінально-виконавчої служби; законопроект «Про внесення змін до Митного тарифу України, затвердженого Законом «Про Митний тариф України»; проект постанови Кабінету Міністрів щодо використання у 2013 році коштів, що надійшли від ЄС в рамках виконання Угоди про фінансування програми «Підтримка впровадження Енергетичної стратегії України» та проект постанови Кабінету Міністрів з використання у 2013 році коштів, що надходять від ЄС у рамках виконання Угоди про фінансування програми «Підтримка  виконання Енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії».

Крім того, виконано кілька завдань, строки яких ще не надійшли.  Зокрема, 4 березня ухвалено розпорядження Кабінету Міністрів № 103 «Про затвердження плану першочергових заходів щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів» та № 102 «Про затвердження Плану заходів щодо проведення інституційної реформи у сфері здійснення моніторингу та контролю державної допомоги суб’єктам господарювання».