КОНФЛІКТ. Посольство Естонії з понеділка офіційно представляє інтереси Швеції у візових питаннях у Білорусі. Видачу віз естонське посольство почне здійснювати вже з 21 серпня. 

Про це говориться на сайті посольства Естонії в Білорусі.

«З 21 серпня жителі Республіки Білорусь можуть подавати клопотання про шенгенську візу для поїздки у Швецію до естонського посольства в Мінську. Прийом і розгляд клопотань відбувається за тими ж правилами, які діють для естонської візи», – наголошується в повідомленні диппредставництва.

Документи на надання шведської візи білоруським громадянам посольство Швеції закінчило приймати 17 серпня.

Білорусько-шведський конфлікт розгорівся після того, як 1 серпня влада Білорусі повідомила Швецію про непродовження акредитації послу Стефану Ерікссону. Шведського дипломата звинуватили в деструктивній діяльності. У відповідь на це шведська влада заявила, що не прийме нового посла Білорусі, і рекомендувала двом співробітникам білоруського посольства залишити Стокгольм.

8 серпня МЗС Білорусі оголосило про відкликання усіх співробітників білоруського посольства в Стокгольмі. Шведській стороні рекомендовано провести аналогічні заходи і відкликати всіх своїх дипломатів із Мінська до 30 серпня, передає УКРІНФОРМ.