РЕВОЛЮЦІЙНІ ІНТЕРНЕТ-ЗМІНИ. «Google», «Amazon» та ще 1930 компаній змагаються за нову інтернет-нерухомість. Некомерційна інтернет корпорація з присвоєння імен та номерів або «ICANN» оприлюднила список заявок на реєстрацію нових доменних імен верхнього рівня. Лише тільки подача заявки коштує 185 тисяч доларів. Якщо її схвалять, власнику нового імені доведеться платити 25 тисяч доларів на рік.

«Нам потрібно переконатися, що інтернет працює надійно, саме тому ціна така висока – нам доводилось робити всі ці численні перевірки», -пояснює голова «ICANN».

Очікується, що план з лібералізації інтернет-адрес стане революційною в світі інтернету. Невдовзі після крапки в інтернет-адресі користувачі побачать популярні слова пошуку, наприклад: «book», «hotel», «doc», «web», «love» та багато інших. Нові імена потіснять загально відомі, такі як «com» і «net». Найбільше заявок, 911, надійшло зі США. З Європи – «ICANN» отримав 675 заявок, з Азії та Тихоокеанського регіону – 303, з Латинської Америки – 24, і 17 з Африки. 

Copyright © 2012 euronews