МОДЕРНІЗАЦІЯ. У Вінниці запрацювала нова  кондитерська фабрика. На проектну потужність вона виходитиме поетапно, та вже цього року в її цехах передбачається працевлаштувати майже тисячу вінничан. Зі слів голови облдержадміністрації Миколи Джиги, підприємство використовуватиме місцеві цукор і молоко, а це сприятиме розвитку галузей та створенню додаткових робочих місць в області.

Друга «цукерка» (так городяни називають кондитерські фабрики у місті) стала першою ластівкою промислової зони, яка згідно з планами міської влади має «вирости» на північно-східній околиці міста. У солодкого виробництва вже є сусід: споруджується завод з переробки молока. Власне, нові виробництва будують не лише в обласному центрі. У сільській місцевості, наприклад,  триває будівництво виробничого комплексу з вирощування та переробки птиці. Буде створено 10 тисяч нових робочих місць. Вартість проекту — 1,5 млрд доларів. Пробна партія птиці вже освоюється у корпусах.

У Липовецькому районі до кінця цього року передбачається ввести в експлуатацію завод з виробництва концентрованих соків. І це лише кілька проектів. Незабаром в області стане до ладу підприємство з виробництва твердого біопалива (пелет) з неврожайної частини сільськогосподарських культур.  Долучилися краяни і до  використання енергії сонця: будується сім сонячних електростанцій. 

Загалом, як повідомляється на офіційному сайті облдержадміністрації, в області перебувають у стадії реалізації та реалізовуватимуться в найближчій перспективі 157 інвестиційних проектів на суму понад 17,5 млрд грн.