ПАРТНЕРСТВО. Значним кроком для подальшого розвитку торговельно-економічного співробітництва, обміну досвідом у сфері земельних відносин та налагодження дружніх відносин між Україною і провінцією Хенань стали візит делегації Китайської Народної Республіки до України, робочі зустрічі та переговори з керівництвом Держземагентства України.

«Співпраця українських та китайських фахівців у земельній сфері може стати плідною та ефективною. І ми до цього докладаємо чималих зусиль», — зазначив керівник земельного відомства Сергій Тимченко, підбиваючи підсумки переговорів.

Зокрема під час робочих зустрічей українська сторона наголошувала, що вітчизняний  агропромисловий комплекс зацікавлений в інвестиціях, притоку капіталу та передових технологій обробітку землі, забезпеченні охорони та збереження родючості грунтів. З огляду на ті масштабні завдання, що стоять перед органами земельних ресурсів України, досвід китайських колег стане українцям у пригоді, повідомляє прес-служба Державного агентства земельних ресурсів.

Під час зустрічі Сергія Тимченка з представниками однієї з передових провінцій КНР також ішлося про розвиток земельних відносин, проведення земельної реформи та пошук шляхів поліпшення наповнення держбюджету.