НОВИНКА.Apple представить свій смартфон шостого покоління у вересні, слідом за запуском масового виробництва. Про це повідомляють іноземні ЗМІ.

Ланцюжок поставок Apple знаходиться у повній готовності до запуску, хоча доступність деяких компонентів на кшталт сенсорних дисплеїв з технологією in-cell від Sharp і LG може виявитися не цілком достатньою через низький випуск придатних панелей. Судячи з перевірок аналітиків, ці дві компанії зможуть забезпечити відносно малі обсяги поставок in-cell панелей, але основні поставки припадуть на панелі від JapanDisplay, яка в третьому кварталі зможе відвантажити 10 мільйонів одиниць. В цілому поставки панелей in-cell повинні досягти за третій квартал 14-18 мільйонів одиниць, чого повинно бути цілком достатньо для створення запасів наступного покоління iPhone для задоволення попиту під час запуску.

Що стосується корпусу смартфона зі скла і металу, то постачальники вказують на наявність тільки двох варіантів кольору: чорного і білого. Вставки скла Gorilla Glass в металевий корпус будуть забезпечувати покращений тепловідвід і прийом сигналу, що було проблемою при запуску iPhone 4.

Вихід фінальної збірки GoldMaster операційної системи iOS 6 очікується на початку вересня, а відсутність проблем з поставками компонентів може говорити на користь запуску iPhone шостого покоління в середині вересня – ця дата збігається з чутками про запуск смартфона на поки ще незаявленому заході Apple 12 вересня. 

УНН