ДІРКА В ПАСКУ. Учора іспанський уряд запропонував на розгляд парламенту бюджет на 2013 рік з урахуванням жорстких заходів економії. Документ ухвалювали  на тлі погіршення економіки та зростання безробіття до 25%. У Мадриді мають  намір передбачити зменшення витрат на 39 мільярдів євро — за рахунок заощаджень, підвищення податків та структурних реформ.

Водночас  багато аналітиків скептично ставляться до планів іспанського уряду. Їм видається малоймовірним, що цього буде достатньо, аби вирішити всі негаразди економіки країни. 

Не вщухають протести і в Греції. Кілька найвпливовіших профспілок — організаторів нещодавніх акцій знову закликають людей до страйку.  Попри те, що в середу грецька поліція застосувала сльозогінний газ для розгону демонстрантів, які висловлювали невдоволення,  жбурляючи пляшки з запалювальною сумішшю та каміння. Серед іншого учасники протесту виступають проти скорочення витрат розміром 11,5 мільярда євро — ці заощадження є однією з умов для отримання Грецією наступного траншу кредиту, без якого країна  упродовж кількох тижнів може збанкрутувати.