ЄВРО-2012. Керманич збірної Італії Чезаре Пранделлі назвав імена гравців, які ввійшли у розширену заявку на майбутнє Євро-2012. У списку значиться 32 футболіста, передає ТСН.

У списку Пранделлі знайшлося місце 34-річному нападнику «Удінезе» Антоніо Ді Натале, який не викликався у стан Скуадри Адзурри з чемпіонату світу-2010. Також у складі – п'ять дебютантів.

У ланку нападників також потрапив молодий Фабіо Боріні, який дебютував у команді лише в лютневій зустрічі з США. Ще одним несподіваним форвардом став 21-річний дебютант Маттіа Дестро.

До списку новачків також увійшли Емануеле Джаккеріні, який завоював скудетто разом із «Ювентусом», Лука Чигаріні й Езекіль Скелотто з «Аталанти», а також 19-річний Марко Верратті з «Пескари», який грає в Серії В.

Нагадаємо, що Італія розпочне виступи в групі С 10 червня матчем проти чинного чемпіона Європи та світу Іспанії. Потім за чотири дні зіграє з Хорватією, а 18 червня протистоятиме Ірландії.

Попередній склад збірної Італії:

Воротарі: Джанлуїджі Буффон («Ювентус»), Морган Де Санктіс («Наполі»), Сальваторе Сірігу (ПСЖ, Франція), Еміліано Вівіано («Палермо»).

Захисники: Ігнаціо Абате («Мілан»), Давіде Асторі («Кальярі»), Федеріко Бальцаретті («Палермо»), Андреа Бардзальї, Леонардо Бонуччі, Джорджіо К'єлліні (усі – «Ювентус»), Сальваторе Боккетті («Рубін», Росія), Доменіко Крішіто («Зеніт», Росія), Крістіан Маджо («Наполі»), Анжело Огбонна («Торіно»), Андреа Ранокк'я («Інтернаціонале»).

Півзахисники: Лука Чигаріні, Езекіль Скелотто (обидва – «Аталанта»), Даніеле Де Россі («Рома»), Алессандро Діаманті («Болонья»), Еммануеле Джаккеріні, Клаудіо Маркізіо, Андреа Пірло (усі – «Ювентус»), Ріккардо Монтоліво («Фіорентина»), Тьяго Мотта (ПСЖ), Антоніо Ночеріно («Мілан»), Марко Верратті («Пескара»).

Нападники: Маріо Балотеллі («Манчестер Сіті», Англія), Фабіо Боріні («Рома»), Антоніо Кассано («Мілан»), Маттіа Дестро («Сієна»), Антоніо Ді Натале («Удінезе»), Себастьян Джовінко («Парма»).