ПРОТЕСТИ. В Італії розпочався 24-годинний загальний страйк працівників громадського, залізничного, повітряного і водного транспорту. Він не торкнеться лише північної області Емілія-Романья, яка постраждала внаслідок двох руйнівних землетрусів наприкінці травня, передає ТСН з посиланням на Euromag.

У Римі працівники транспортної компанії Atac припинили роботу о 9.00. Увечері можна буде скористатися автобусами і метрополітеном тільки з 17.00 до 20.00.

В Мілані транспортом (метро, автобуси, трамваї) не можна буде скористатися з 8.45 до 15.00 і з 18.00 до кінця робочого дня. Що стосується залізничного сполучення, то замість поїзда пасажирів возитимуть до аеропорту таксі.

У міланських аеропортах Лінате і Мальпенса у зв'язку зі страйком персоналу аеропортів рейси можуть затримуватися або бути скасовані. Однак гарантовані рейси в період з 7.00 до 10.00 та з 18.00 до 21.00.

В основному транспорт не ходитиме з 8.30 до 17.00 та з 20.00 до кінця робочого дня.

Крім того, працівники транспортних компаній Рима, Мілана та інших італійських міст візьмуть участь у проведенні масових акцій протесту.

Мета страйку – протест проти «все більших репресій співробітників сил правопорядку щодо робітників».

Також транспортники висловлюють свій протест проти ухваленої нещодавно пенсійної реформи та інших законів, що обмежують соціальні гарантії.