ДОСЯГНЕННЯ. Президент ДП «Антонов» Дмитро Ківа доповів Прем’єр-міністру Миколі Азарову про результати участі підприємства в авіасалоні «Фарнборо-2012», повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«У рамках авіасалону ми підписали угоду на поставку 15 літаків Ан-148 та Ан-158 до країн Латинської Америки. Крім того, в рамках вашого доручення ми провели переговори з компанією Boeing і нашими російськими партнерами щодо спільної роботи з модернізації літаків «Руслан», — сказав Дмитро Ківа.

Він додав, що були проведені переговори про побудову літаків Ан-70 для Міноборони РФ, а також з французькими авіабудівниками щодо активізації співпраці, зокрема створення спільних підприємств.

Прем’єр-міністр привітав президента ДП «Антонов» із підписанням контракту. «Я з цікавістю стежив за презентацією нашого підприємства на міжнародному авіасалоні «Фарнборо» і вітаю вас із підписанням контракту на поставки літаків. Мені надзвичайно цікаво було почути про налагодження контактів з іншими авіабудівними підприємствами, зокрема з Boeing та французькою авіакомпанією. Безумовно, потрібно продовжувати нашу співпрацю з Російською Федерацією у рамках спільного будування літаків Ан-70, Ан-148, Ан-158», — сказав глава уряду.