ТЕРИТОРІЯ РОЗБРАТУ. Ізраїль розпочав військову операцію «Стовп захисту» у Секторі Газа. Вона спрямована проти терористичних угруповань. Однією з перших цілей став очільник бойового крила Хамасу – «Бригади Ізз ад-Діна аль-Кассама» Ахмед Джабарі. В його автомобіль поцілила ізраїльська ракета.

Ізраїль продовжує наносити авіаудари по території Гази. Вже загинуло щонайменше 9 людей, серед них діти.

Хамас оголосив Ізраїлю війну.

«Сіоністський ворог не зважає на посередників, не дотримується домовленостей. Сіоністський ворог довго проливав кров нашого народу – чоловіків, жінок, дітей та старих. Війна із нашим ворогом розпочалася, і, дасть Бог, завершиться звільненням Єрусалима», – заявив представник Хамасу Халіль Хайя.

Початку операції передували кілька днів обстрілів території Ізраїлю з боку Гази.У Тель-Авіві кажуть: у них увірвався терпець:

«Ми чітко дали зрозуміти Хамасу та іншим терористичним організаціям наші наміри. Якщо буде потреба, ізраїльські сили оборони готові розширити операцію. Ми будемо і далі робити все, щоб захищати наших громадян», -заявив премєр міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Лідери Хамасу закликали арабські країни, зокрема, Єгипет, захистити палестинців. Каїр у відповідь на дії Ізраїлю відкликав з країни свого посла. Посол Ізраїлю в Єгипті, в свою чергу, залишив Каїр. У суботу на екстрене засідання збереться Ліга арабських країн.

Вашингтон заявив, що Ізраїль має право захищати себе.

 Copyright © 2012 euronews