КІНО ВИСОКОЇ ПРОБИ.Головний приз ювілейного Каннського кінофестивалю – Золоту пальмову гілку – здобула стрічка австрійського режисера Міхаеля Ганеке Amour («Любов»).

Це проста проте зворушлива історія про подружню пару похилого віку.

85-річна Еммануель Ріва грає вчительку музики, яка помирає від інсульту на очах у чоловіка. Його роль зіграв Жан-Луї Трентіньян, відомий за фільмом «Чоловік та жінка».

Спеціальну нагороду журі отримала комедія британського кінематографіста Кена Лоуча «Частка янголів». Стрічка кепкує із туристичного уявлення про Шотландію як про місце, де роблять і п’ють віскі та живуть у горах. Водночас критики відзначають соціальний підтекст фільму, що розповідає про безнадію серед молоді.

Найкращим актором став данець Мадс Міккельсен. У драмі «Полювання» він зіграв чоловіка, якого несправедливо звинуватили у розбещенні дитини.

Своїми враженнями з червоної доріжки ділиться кореспондент euronews з культурних подій Вольфганг Шпіндлер: «В Каннах цього року бракувало жінок. Ні, не на вечірках та променадах, а серед режисерів, що брали участь у конкурсній програмі. Це була чоловіча територія». 

Copyright © 2012 euronews