МИСТЕЦТВО. Художники-дайвери школи підводного живопису «Art Gallery «Katran» Олег Небесний та Денис Лотарєв на 12-метровій глибині поблизу Фороса намалювали трагічну долю корабля «Ростов», який затонув ще в середині ХХ сторіччя. Площа картини, яку потім за допомогою буїв та канатів підняли на поверхню, становила 4,5 кв. метрів. На створення цього полотна хлопці витратили три години чистого часу, але весь процес зайняв цілий день. Їм довелося зробити три занурення, а на березі вони міняли балони з повітрям, пили гарячий зелений чай, відпочивали.

На картині  художники зобразили всі фрагменти судна, які ще доступні для огляду. Але оскільки видимість у Чорному морі не дозволяє з одного місця охопити поглядом усі уламки судна, деякі деталі на картині вони писали по пам’яті, керуючись етюдами, зробленими напередодні.

— Ми з Денисом дуже довго готувалися до цієї роботи, — розповідає Олег Небесний. — Тому що в екстремальних умовах у нас дуже мало часу на роздуми. Натхненням ми теж запаслися раніше: неодноразово спускаючись до об’єкта,  спостерігали за грою світла, заряджалися його енергією, вбирали кожну дрібницю, кожну деталь.

Під час написання картини дайвери використовували звичайні олійні фарби, лише заздалегідь змішували кольори на березі. А головним технічним секретом підводного живопису є спеціальна обробка полотна.