ДРУГИЙ ХЛІБ. Про унікальні властивості картоплі заговорили в Британській асоціації дієтології.

За словами її представника Сіана Портера, картоплю в наші дні можна вважати заново відкритим продуктом, який перевершує своїми корисними якостями багато інших. Про це повідомляє портал Medinfo, посилаючись на британську газету The Daily Mail.

Дієтологи вважають, що активна реклама всіляких «суперпродуктів» неабиякою мірою сприяла створенню міфу про картоплю як про головного ворога стрункості та відвадила від неї людей. В той час, як дослідження в області здорового харчування все частіше доводять: стара добра картопля в наші дні незаслужено забута. Насправді своїм змістом цінних мікроелементів картопля може легко замінити мультивітамінний комплекс.

Зокрема, картопля насичена важливим для серця калієм. В цьому плані вона не поступається бананам. Крім того, в картоплі в 5,5 разів більше клітковини, ніж у банані, а вітаміну С в одній середній картоплині більше, ніж в трьох авокадо.

Результати дослідження провідного спеціаліста Британської асоціації дієтології Сігрід Гібсон доводять, що в картоплі можна знайти більше селену, ніж у всіх видах насіння та горіхів.

В організмі людини після 60-65 років істотно знижується кількість селену, що призводить до збільшення захворюваності артритами, раком молочної залози і товстої кишки, легенів, серцево-судинними захворюваннями. Тоді як добавки із селеном знижують смертність від цих патологій.

Експериментальні дані доводять, що у людей похилого віку, які протягом півроку отримували препарати із селеном, імунітет функціонував, як у молодих.

ICTV