СВЯТО СМАКУ. На берегах Дністра зварили куліш, найбільший в усій історії України. Чотири тисячі порцій цієї традиційної української страви, причому в одному казані, приготував шеф-кухар Олег Вощинський у рамках започаткованого ним кілька років тому своєрідного кулінарно-мистецького проекту «Наша каша».

— Кашоваріння — моє хобі, — розповідає Олег. — Свого часу ми започаткували всеукраїнський фестиваль кашоварів, а потім виникла ідея створити найбільший у світі казан і встановити навіть не національний, а світовий рекорд. Вирішили одразу взяти таку високу планку, щоб іншим потім страшно було навіть подумати нас перемогти. Поставили за мету дві тисячі літрів куліша з різними приправами — грибною, м’ясною. Замовили нечуваний досі гігантський казан, і кам’янець-подільські майстри, з подивом і захопленням водночас, його таки зробили. Щоб розмішувати куліш, нам витесали з дерева великі ложки, якраз розміром з човникові весла. Всього на страву пішло 400 кг пшеничної крупи, 50 кг м’яса, стільки ж моркви, цибулі, грибів…

Представник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова засвідчила факт, що саме на Дністрі, на теренах Чернівецької області щедрі кухарі пригощали усіх охочих смачним (з дотриманням усієї рецептури) кулішем, якого б вистачило на всю Козацьку Січ.