ЗРЕЧЕННЯ.Ватикан чекає на нового Папу Римського. Після того як Венедикт XVI оголосив, що зрікається престолу, експерти та пересічні віряни в усьому світі намагаються передбачити, хто ж стане наступним понтифіком.

Слова Папи про те, що похилий вік не дозволяє йому належно виконувати місію первосвященника стали «громом із ясного неба» для католицького світу. Напередодні він заявив, що залишить престол 28 лютого.

Конклав для виборів очільника церкви збиратиметься у березні. Очікується, що на Великдень, що цього року за григоріанським календарем припадає на 31 березня, світ уже знатиме ім’я нового Папи.

Багато хто пророкує престол кандидатам з «Нового світу». Серед фаворитів тут архієпископ з Сан-Паулу Оділу Шререр та Леонардо Сандрі – народжений у Буенос-Айресі італієць.

Дехто не виключає і чорношкірого понтифіка. Зокрема, ймовірним претендентом вважають кардинала Петера Турксона з Гани.

І, звичайно ж, великі шанси на перемогу дають європейським кандидатам, серед них міланський архієпископ Анжело Скола. На користь «Старого світу» грає той факт, що Італія досі має найбільше представництво у конклаві, який обиратиме Папу.

Серед інших можливих переможців називають ще кількох італійців, а також канадського кардинала Марка Веллета.

 Copyright © 2013 euronews