ВЛАДА. Перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов розпочинає  щоденні зустрічі з  керівниками регіонів з метою розв’язання нагальних економічних та соціальних проблем.

Такий формат співпраці центральної та місцевої виконавчої влади Сергій Арбузов запропонував з метою більш оперативного розв’язання нагальних проблем. Саме за такий контакт висловлювалися й керівники регіонів.

За рішенням першого віце-прем’єр-міністра у зустрічах з головами облдержадміністрацій братимуть участь і керівники міністерств та відомств, у безпосередній компетенції яких перебуває розв’язання порушених питань. Зокрема йдеться про зустрічі з керівництвом Мінфіну, Мінекономрозвитку, Мінагрополітики, Міністерства доходів і зборів, Мінсоцполітики, Мінінфраструктури та Мінрегіону, а також підсумкові — з першим віце-прем’єр-міністром Сергієм Арбузовим та віце-прем’єр-міністром Олександром Вілкулом.

У кожному із зазначених міністерств буде визначено осіб, відповідальних за організацію проведення таких зустрічей.

Кожен керівник регіону матиме змогу зустрітися з керівництвом міністерств приблизно один раз на місяць. Уже 10 січня передбачено зустріч із головою Ради міністрів Автономної Республіки Крим, 11 січня — з головою Вінницької облдержадміністрації, 12 січня — з головою Волинської облдержадміністрації, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єр-міністра.