АКЦЕНТ. Цьогорічний Фестиваль сучасного корейського кіно проходив з 1 по 7 листопада у культурному центрі «Кінотеатр «Київ». А відбувся він у столиці вже вдруге за підтримки Посольства Республіки Корея в Україні. Цього разу до уваги вітчизняного глядача було представлено п’ять стрічок: чотири комедії — «Скандалісти», «Моя дівчина — спецагент», «Тато», «Офіцер року» та одну драму — «Пейсмейкер» («Провідний бігун»).

Задав тон, відкриваючи подію, заступник міністра культури і туризму Тимофій Кохан, зазначивши, що українці за духом близькі до корейців: такі самі щирі, доброзичливі та розумні. «Цей вечір — планомірна робота Посольства Республіки Корея в Україні, а не просто гучна подія. Захід проходить у рамках дипломатичних угод між Україною та Кореєю», — так урядовець подякував за пропагування корейської культури.

Окремо він висловив вдячність керівництву кінотеатру «Київ» за те, що воно доклало максимальних зусиль, аби заклад став культурним центром міжнародного співробітництва.

А Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Корея в Україні Пак Ро-Бьок наголосив, що ця подія приурочена до 20-річчя з дня встановлення дипломатичних відносин між країнами. «Наш кінематограф визнано найкращим у ХХ сторіччі завдяки його різноманітності та якості. А просування корейської культури в Україні зближує наші країни», — сказав він, висловивши сподівання, що стрічки розвеселять українського глядача.

Потім протягом майже двох годин присутні переглядали комедію «Моя дівчина — спецагент». До слова, ця кінострічка, як і інші, у програмі фестивалю демонструється мовою оригіналу. Та вже за п’ять хвилин ніхто й уваги не звертав на субтитри: закохана пара продемонструвала володіння бойовими трюками під час рятування країни від біохімічної зброї настільки правдоподібно, що ніби разом із нею глядачі поринули у вир історії, створеної режисером Кан Хен Чулом. А вибухи сміху в залі засвідчили: корейський гумор Україна розуміє та сприймає сповна.