ІНВЕСТИЦІЇ. Китайський Ексімбанк виявив зацікавленість у реалізації Національного проекту «Відкритий світ». Про це повідомила під час зустрічі з головою Держінвестпроекту Владиславом Каськівим заступник генерального директора з корпоративних операцій Ексімбанку КНР Вень Хун. «Цього року українська делегація відвідала Китай, презентувавши Національний проект «Відкритий світ», який має соціальне спрямування. У нашій країні багато компаній, які здатні втілювати подібні проекти, і ми готові до співпраці в рамках таких ініціатив», — уточнила представник банку.

Планується, що до кінця серпня буде підписано відповідну тристоронню угоду між Держінвестпроектом, Ексімбанком Китаю та китайським партнером проекту.

«У нас є завдання — цьогоріч розпочати пілотний проект з НП «Відкритий світ», — розповів Владислав Каськів. — Він має охопити 500 шкіл і 20 тисяч учнів. Це означає, що кожен із них вже цієї осені отримає персонального «електронного вчителя», а кожну з цих шкіл забезпечимо мобільним Інтернетом. Ми також створюємо потужний веб-портал, на якому буде розміщено мультимедійні інтерактивні уроки». За його словами, цього року проект буде випробувано на рівні 7-х класів, а в подальшому його розширять на інші школи та класи.

Крім того, сторони обговорили перспективи співпраці з реалізації інших національних проектів, які перебувають у сфері управління Держінвестпроекту. Зокрема йшлося про Національний проект «Теплий дім» та «Олімпійська надія — 2022».

«Щодо Національного проекту «Теплий дім», то за допомогою його реалізації ми можемо скоротити споживання газу в комунальному секторі на 9 мільярдів кубометрів протягом 3—5 наступних років. Пілотний проект ми плануємо реалізувати вже цього року до початку опалювального сезону в Тернополі», — повідомив Владислав Каськів.

Крім того, китайська сторона висловила готовність сприяти у проведенні роуд-шоу в Пекіні 26 жовтня цього року, повідомляє прес-служба відомства. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»