СПІВПРАЦЯ. У ході зустрічі з членом Державної ради Китайської Народної Республіки, міністром оборони КНР генерал-полковником Ляном Гуанле Президент Віктор Янукович наголосив на важливості подальшого динамічного розвитку українсько-китайського стратегічного партнерства. «Україна приділяє пріоритетну увагу розбудові стратегічного партнерства з Китаєм», — сказав він. Окремо глава держави відзначив значну активізацію українсько-китайських відносин протягом останніх двох років.

Як повідомляє прес-служба Президента, Віктор Янукович висловив переконання, що завдяки спільним зусиллям сторін закладено міцний фундамент і створено необхідні передумови для подальшого динамічного розвитку відносин України та Китаю, наповнення практичним змістом перспективних напрямків двостороннього довготривалого партнерства.

А раніше з Ляном Гуанле зустрівся міністр оборони Павло Лебедєв. Під час переговорів сторони провели консультації та означили пріоритетні напрямки двостороннього співробітництва.

«Ми зацікавлені в ефективній співпраці. Президент — Верховний Головнокомандувач Збройних сил України Віктор Янукович приділяє особливу увагу розвитку конструктивного партнерства між нашими країнами. Ми виконуємо це завдання», — з такими словами керівник вітчизняного оборонного відомства звернувся до міністра оборони КНР.

А Лян Гуанле, у свою чергу, відзначив високий потенціал і широкі перспективи співпраці зі Збройними силами України.

«Співпраця України та Китайської Народної Республіки в оборонній сфері стабільно розвивається. Ми активно обмінюємося досвідом підготовки військ, ведемо військово-технічне співробітництво, співпрацюємо в галузі військової освіти. З 1999 року у військових навчальних закладах України пройшли підготовку понад 200 китайських офіцерів. Упевнений, що наша зустріч відкриває нову сторінку у розвитку двостороннього партнерства», — передає слова члена Державної ради Китайської Народної Республіки прес-служба вітчизняного Міністерства оборони. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»