ПРОЕКТ. Питанню реалізації програми виробництва військово-транспортного літака Ан-70 Прем’єр-міністр Микола Азаров присвятив цілу секторальну нараду. У світлі підготовки до засідання українсько-російського Міжурядового комітету з питань торгово-економічного співробітництва, яке відбудеться 27 червня, глава уряду звернув увагу на принципову домовленість із Російською Федерацією про спільну реалізацію проекту.

«Розробка літака вступила в завершальну стадію. Є замовники на значні його партії», — зазначив Микола Азаров, додавши, що після налагодження серійного виробництва Ан-70 Міноборони України теж зможе закупити необхідну кількість літаків.

За результатами наради Мінфін зобов’язали розглянути і забезпечити цільове ритмічне фінансування цього проекту, аби кошти без затримок надходили до виробника, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Є також потреба вирішити кілька технічних питань, узгодити їх з російською стороною та чітко зафіксувати позиції у відповідних документах.