ТЕНДЕНЦІЇ. За останні сім тижнів акції корпорації Apple обвалились на 20%, а сама компанія через це подешевшала на $ 130 млрд до $ 528 млрд, тоді як у вересні вона коштувала $ 660 млрд, передає ТСН з посиланням на Газета.Ru.

Останні тижні Apple швидко втрачає свої позиції і поступається конкурентам в прибуткових галузях, незважаючи на запуск iPad mini і iPad 4. За вихідні Apple продала 3 млн нових планшетів, проте частка корпорації на світовому ринку планшетників впала до 50% в третьому кварталі цього року.

Крім того, техаський суд визнав Apple винною в порушенні чотирьох патентів компанії VirnetX, які використовувалися при створенні сервісу Apple FaceTime. За рішенням суду, Apple повинна заплатити штраф у розмірі $ 368,2 млн.

Падіння вартості акцій тільки посилить тиск на главу Apple Тіма Кука, який минулого тижня оголосив про найбільших за останнє десятиліття перестановки в керівництві компанії. Корпорацію покинули Скотт Форстолл, який відповідав за розробку операційної системи iOS, і Джон Брауетт, який відповідав у компанії за стратегію роздрібної торгівлі.