БЛАГОДІЙНІСТЬ

Вихованці миколаївського Центру реабілітації спілкувалися  з Канадою по скайпу

Центр соціально-психологічної реабілітації для дітей Служби у справах дітей Миколаївської міськради отримав новий сучасний комп’ютерний клас. Подарунок прибув з далекої Канади, а передав його представник заокеанської благодійної організації «I Will Association» в Миколаєві Володимир Котов. Як розповів благодійник, ця організація була створена за ініціативи родини Котових. Його донька Тетяна вже довгий час проживає у канадському місті Торонто. Саме вона та її чоловік Майкл 11 років тому започаткували свій благодійний фонд, який надає допомогу дітям-сиротам та тим, хто опинився в складних життєвих умовах.

Це вже сьомий комп’ютерний клас на Миколаївщині, придбаний за кошти благодійної організації. Названий він на честь пенсіонерки із Торонто, яка вже багато років плете речі для вихованців інтернатів Миколаївської області, — «Барбара». Клас укомплектований десятьма комп’ютерами загальною вартістю майже 38 тисяч гривень.

Сьогодні у Центрі соціально-психологічної реабілітації виховується близько 80 дітей різного віку, тож такий подарунок для них є конче потрібним. Після урочистого відкриття класу діти разом із почесними гостями зібралися в музичній залі закладу для того, щоб по скайпу зв’язатися з Тетяною та Майклом, подякувати їм і поділитися враженнями від нових комп’ютерів.

Для цих дітей з’явилося ще одне вікно у світ.
Фото надане прес-службою Миколаївської облдержадміністрації

Перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Геннадій Ніколенко, який взяв участь у презентації класу, зазначив у бесіді із керівниками канадської благодійної організації, що обласна влада підтримувала та буде підтримувати такі ініціативи небайдужих людей, які надають допомогу дітям, що опинилися в складних життєвих умовах.

— Сьогоднішній день, — зазначив Геннадій Борисович, — стане своєрідним уроком «добра», який знедолені діти запам’ятають на все життя. Безумовно, наші діти повинні займатися спортом, повноцінно харчуватися, проживати в нормальних умовах, але й необхідність інформаційних технологій не можна недооцінювати. Чим раніше діти будуть пізнаватимуть комп’ютерні технології, тим більше вони будуть підготовлені до життя в сучасних умовах.