ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ. Національний університет «Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого» шукає і знаходить роботодавців для випускників-контрактників, які становлять 30% студентів IV-V курсів. Одну з  угод про надання першого робочого місця цій категорії молодих фахівців ректор вишу  Василь Тацій спільно з Асоціацією випускників академії  підписали з представниками двох комерційних банків, Харківським обласним територіальним управлінням Антимонопольного комітету України, Харківською міською колегію адвокатів та  ВАТ «Турбоатом».

Як розповів Василь Тацій, зазвичай у випускників немає проблем із працевлаштуванням, але це стосується бюджетників, оскільки робоче місце їм зобов’язані надати. Працевлаштуватися контрактникам допоможуть підписані угоди.

Наразі в юракадемії проходить конкурс, за результатами якого кожен із роботодавців вибере собі кількох стажерів. А вже після закінчення ними навчання роботодавці нададуть робочі місця кращим із практикантів. За прогнозами вишу очікується, що в кожній установі чи на підприємстві, які погодилися підписати угоду, залишаться працювати 2-3 випускники-контрактники.