ПАСАЖИРАМ НА ЗАМІТКУ. На території залізничної станції Київ-Пасажирський відкрито самостійний пункт контролю для міжнародних пасажирських перевезень через державний кордон. 

Тепер пасажирам поїзда сполученням Київ — Москва — Київ потрібно приходити за годину до відправлення, щоб пройти митний і прикордонний контроль. Відтак на території Росії пасажирів уже не перевірятимуть. Слід зазначити, що експеримент із запровадження контрольних процедур на початковій та кінцевій станціях у прямому залізничному сполученні Київ — Москва — Київ проводили з 23 грудня 2010 року, але у простішому варіанті.

Відкриття самостійного пункту контролю через державний кордон для міжнародних пасажирських поїздів сприятиме скороченню часу виконання контрольних операцій посадовими особами, які здійснюють контроль пасажирів, товарів і транспортних засобів, що в свою чергу створить комфортні умови для перетину українсько-російського державного кордону, уникнення зупинок пасажирських поїздів на державному кордоні в нічний час доби. Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.