АКТУАЛЬНО. Hyundai Corporation повністю поділяє занепокоєність Президента України, керівництва уряду та Укрзалізниці щодо складнощів в експлуатації поїздів Hyundai, з якими зіткнулася Україна у грудні цього року. Про це йдеться у листі компанії, надісланому на адресу Укрзалізниці та державного підприємства «Українська залізнична швидкісна компанія», повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

У листі зазначено: «Ці труднощі виникли через кілька недопрацювань, допущених нами у період проектування та виробництва, а також у зв’язку з обмеженим терміном тестування, що було зумовлено необхідністю своєчасного забезпечення залізничним швидкісним рухом пасажирів у період проведення Євро-2012».

Водночас, за інформацією компанії, всі недоліки, що заважають нормальній експлуатації поїздів на території України, повністю виявлено та вивчено. Розроблено та реалізується комплекс заходів з їхньої успішної ліквідації. Зокрема, Hyundai Corporation зазначає: «Над їхньою ліквідацією нині працює кваліфікована команда спеціалістів. За нашими прогнозами, повне усунення зауважень займе два-три тижні».

Hyundai Corporation висловила впевненість, що разом з Укрзалізницею всі проблеми буде розв’язано у найкоротші терміни. «Крім того, ми хотіли б запропонувати Українській залізничній швидкісній компанії провести додаткові програми підготовки машиністів, щоб запобігти серйозним поломкам у разі виникнення непередбачуваних ситуацій під час експлуатації», — йдеться у листі.