МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ. У Києві з успіхом пройшла виставка «ТВ контент Кореї в Україні», організована Комісією зі зв’язків Кореї спільно з Агентством Кореї з інтернет-безпеки. Мета її — розширення взаємного обміну та співробітництва між двома країнами в індустрії телемовлення.

«Упевнений, що виставка стане для нас джерелом нових фахових знань, передових технологій у сфері електронних засобів масової інформації, — підкреслив, вітаючи організаторів та учасників бізнес-форуму, голова Держкомтелерадіо України Олександр Курдінович. — У вітчизняних медіаспеціалістів з’явилася прекрасна можливість налагодити ділові партнерські стосунки для впровадження цих технологій в Україні, а в майбутньому й виготовляти такий високоякісний контент та транслювати його на наших телеекранах.

У рамках роботи виставки відбулися бізнес-зустрічі, прес-конференції, демонстрації 3D-версії телевізійного контенту Країни Вранішньої Свіжості.

«Питання обміну програмами ми обговорювали з керівництвом Першого Національного каналу, — сказав в ексклюзивному інтерв’ю для «УК» віце-президент Комісії зі зв’язків Кореї Хонд Сунг Кю. — Відбулася цікава розмова в Держтелерадіо України. Ми розуміємо, що це перший наш проект, перші кроки до взаємовигідної співпраці. Як мовить корейське прислів’я, одна ложка голоду не втамує. Будуть наступні зустрічі, виставки, форуми. Сподіваємось, що найближчим часом відкриється пряме авіасполучення між Києвом і Сеулом, відтак значно активізується обмін фахівцями в різних галузях, студентами, туристами. Ми готові поділитися новітніми технологіями в індустрії телемовлення. Україну розглядаємо і як місток між Східною та Західною Європою. Важливо відзначити, що неабияк зростає зацікавленість вашою країною у Південній Кореї. Отже, у нас чудові перспективи для плідної співпраці.

Як зазначив посол Республіки Корея в Україні Кім Ин-Цжун, нинішній рік є знаковим — виповнюється 20 років з часу встановлення дипломатичних відносин між Україною та Кореєю. Виставка «ТВ контент Кореї в Україні» — один із яскравих прикладів глибшого пізнання та взаємозбагачення культур двох народів.