ПОСПІШНЕ РІШЕННЯ. Єврокомісія розкритикувала Румунію за недостатнє дотримання верховенства права, зволікання з реформами, неефективну боротьбу з корупцією. ЄС і надалі вестиме моніторинг за Румунією, а також Болгарією. Брюссель, окрім того, вказав, що двоє румунських міністрів працюють, незважаючи на звинувачення в корупції.

«Нам потрібно бачити подальший прогрес у питанні про незалежність суддів і призначення на дві ключові посади. Ми також очікуємо, що політики подадуть приклад і йтимуть у відставку, якщо їх обвинувачено в нечесності чи корупції»,- заявив голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу на зустрічі з прем’єр-міністром Румунії Віктором Понтою.

Кілька днів тому Єврокомісія оприлюднила результати моніторингу за станом правосуддя й внутрішніх справ у Румунії. Висновки – дуже критичні, але Бухарест обіцяє виправитися:

«Румунія, як і в цілому Європа, буде поважати свободу мас-медіа, розглядати її як основну цінність»,- сказав голова румунського уряду Выктор Понта.

У Західній Європі є побоювання, що ЄС зарано дозволив Румунії й Болгарії стати членами європейської спільноти 2007 року. Обидві країни залишаються найбіднішими у ЄС й не відповідають усім його стандартам.

Copyright © 2013 euronews