ВИДАННЯ. Із такою назвою щойно вийшла друком нова прозова книжка члена Національної спілки письменників України, журналіста, колишнього власного кореспондента газети «Урядовий кур’єр» у Сумській області Петра Нестеренка. Як і в попередніх творах, він залишається вірним темі мужності й стійкості воїнів у роки Великої Вітчизняної війни.

Як наголошує у передмові до видання ветеран Сумської письменницької організації фронтовик Олексій Столбін, від книжки до книжки автор шліфує свою майстерність, заглиблюючись насамперед у психологію героїв. Усі 36 оповідань і новел позначені тонким знанням не лише мовного, а й психологічно-сутнісного матеріалу. Письменник пропонує внутрішньо-співпереживальний погляд на події Великої Вітчизняної війни, її драматичні сторінки, запрошуючи читача до власних висновків та узагальнень. Доброта, співчутливість, сердечність — такі риси мають герої цієї книжки, яка неодмінно стане у пригоді читачам різних поколінь.

Напередодні 70-річчя від дня народження Петро Нестеренко підготував рукописи двох нових книжок «Заграви над Десною» та «Планиди», герої яких —  воєнного та мирного часу. Ці видання незабаром побачать світ і надійдуть до бібліотек, шкіл, вишів Сумщини. Тож  ветеран слова не розлучається з пером, яке служить йому  щиро і надійно.