ОБГОВОРЕННЯ. Як лібералізувати державну податкову політику? Своє бачення може висловити громадськість, і зокрема представники бізнесу.

Тернопільські податківці проводять різні заходи, щоб, власне, почути голос підприємців, їхні думки, залучити  до безпосередньої участі в процесі вдосконалення податкового законодавства.

У центрах обслуговування платників податків та в інших людних місцях встановили скриньки для збору пропозицій. У  містах краю податківці організовують також засідання «круглих столів», де підприємці та влада обговорюють шляхи покращення умов ведення бізнесу в Україні. Провели й розширене засідання громадської ради при ДПС у Тернопільській області.

За словами в.о. голови ДПС у Тернопільській області Олександра Конончука, більшість пропозицій, які вже надійшли (а їх майже 150), актуальні, слушні й ляжуть в основу програми лібералізації податкової політики. Так, бізнес краю хоче сплачувати податок на доходи фізичних осіб за територіальним принципом. Щодо проведення перевірок, то задля прискорення процедури припинення підприємницької діяльності пропонується здійснювати документальну позапланову перевірку у двомісячний термін з часу надходження заяви платника або повідомлення від держреєстратора.