ПРОЕКТ 

Наша держава разом із ЄБРР наблизилася до модернізації своєї газотранспортної системи 
 

Європейський банк реконструкції та розвитку готовий надати Україні кредит на модернізацію газопроводу Уренгой—Помари—Ужгород. Таку заяву зробив керівник делегації Ради директорів ЄБРР Джорджіо Леччезі під час зустрічі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

«Україна зацікавлена в модернізації своїх газопроводів, банк з радістю надасть допомогу українському уряду для вирішення цього питання», — уточнив він.

Водночас він привітав Миколу Азарова з тим, що Україна у світовому рейтингу конкурентоспроможності піднялася з 82-го на 73-тє місце. «Я хочу привітати вас із досягненням цього хорошого результату. Це нелегке завдання в нинішніх умовах і результат тих важливих реформ, які зараз відбуваються в Україні», — зазначив представник ЄБРР, запевнивши, що Україна залишається одним із ключових партнерів банку.

У свою чергу Микола Азаров зазначив, що за всі роки співпраці України з ЄБРР було реалізовано майже 300 спільних проектів на суму близько 7,5 млрд євро, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

До кінця цього року вже планується завершити підготовку та підписати кредитні угоди про модернізацію та реконструкцію магістрального газопроводу Уренгой—Помари—Ужгород, реалізацію проекту з підвищення безпеки на атомних станціях, а також будівництво ЛЕП потужністю 350 кВт Новоодеськ—Харцизьк. Техніко-економічне об∂рунтування цих проектів уже завершено.

«Ми можемо прискорити наше економічне зростання за рахунок збільшення притоку інвестицій, реалізації інфраструктурних проектів та залучення кредитних ресурсів, а тому співпраця з Європейським банком реконструкції та розвитку для нас надзвичайно важлива», — підсумував економічну частину зустрічі Микола Азаров.

Торкнулися сторони й актуального нині для України питання наступних виборів до Верховної Ради.

«У нас уже нині зареєстровано 576 іноземних спостерігачів. Ще місяць до виборів, а вони вже їздять по країні та збирають можливі факти порушення виборчого законодавства. Поки що жодних порушень вони не зафіксували. Загалом на момент виборів ми очікуємо приїзд майже п’яти тисяч іноземних спостерігачів від абсолютно всіх міжнародних організацій», — сказав Микола Азаров.

При цьому він укотре запевнив, що вибори до парламенту пройдуть чесно та демократично.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»