АПК. Держава розробила систему надання обігових коштів аграріям у період посівної кампанії та жнив. Окрім того, набув чинності закон про страхування виробництва сільгосппродукції, який допоможе аграріям вберегтися від впливу несприятливих погодних умов. Про це під час робочої поїздки на Миколаївщину повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Аграрій, аби знайти додаткові кошти, продає продукцію за безцінь або сіє, не виконуючи рекомендацій, — не вносить добрив, не обробляє засобами захисту рослин тощо. Тому ми співпрацюємо з Національним банком, аби розробити довгострокові кредити для аграріїв. По-друге, ми вносимо законопроект про складські розписки, які дадуть можливість зернотрейдерам фінансувати сільгоспвиробника за принципом форварда», — наголосив міністр.

А щодо страхування сільгосппродукції він зазначив, що цього року виконання страхових зобов’язань вже відбулися, коли сільгоспвиробники уклали угоду з Аграрним фондом, а природні умови нанесли шкоду і частину площ довелося пересіяти. Страхові компанії розрахувалися з Аграрним фондом за сільгоспвиробника і зняли нестачу коштів. Така система повинна і надалі працювати та давати свої результати», — передає слова урядовця прес-служба Мінагрополітики.