ПОСІВНА. За оперативними даними регіонів, в Україні під урожай-2013 засіяно 8,1 млн гектарів озимих зернових. Нині 92% їх у доброму і задовільному стані. Цьому посприяли погодні умови, які склалися в більшості областей України. Зокрема дощі в південних регіонах, де кліматичні умови складні для вирощування зернових, дадуть змогу накопичити вологу в ∂рунті. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. 

«Сніг випав майже в усіх регіонах країни, а дощі спостерігаються в південних і східних областях. Такі природні умови сприяють входженню посівів у зиму. І вже точно можна сказати, що агрометеорологічні умови осінньої вегетації озимих культур у цьому  році значно кращі, ніж торік, як за вологозабезпеченістю, так і за кількістю тепла», — зауважив М. Присяжнюк.

За його даними, нині сходи отримано на понад 94% посівних площ або на 7,6 млн га. У доброму і задовільному стані перебуває понад 92% посівів, у слабкому і зрідженому — 8%. Складною ситуація залишається в Криму і на Луганщині, де сходи отримано на 33% і 66% площ відповідно, повідомляє прес-служба Мінагропроду.