СВЯТКУЄМО! Діти з батьками та викладачі Української школи-гімназії вже другий рік поспіль виходять на вулиці Сімферополя з різдвяними зірками та веселою колядою, аби подарувати городянам святковий настрій.  Щороку прихильників різдвяної ходи стає дедалі більше, адже саме тут люди відчувають особливість цього дня. У ході центральними вулицями міста взяло участь близько 500 учасників.

Та родзинкою цього святкового дня стало не збільшення кількості прихильників, а театралізоване дійство — «Вертеп. Різдвяна феєрія», яке організували активісти громадської організації «Кримський центр ділового та культурного співробітництва «Український Дім». «Живий» Вертеп жителі півострова побачили вперше, тоді як ляльковий варіант був продемонстрований кримчанам ще років п’ять тому.

Актори співали колядок, жартували та веселилися разом з глядачами, які активно долучилися до святкування та підкинули колядникам грошенят.

Театралізоване дійство зібрало на різдвяну ходу сотні кримчан. Фото автора

Як розповіли організатори заходу, сценарій вистави вони писали самі, і всі костюми теж зроблені власноруч. Тому ця подія стала дуже важливою і для кожного з учасників. «Я вперше у своєму житті святкую Різдво, та ще й  з таким розмахом і в ролі одного з головних героїв Вертепу — царя Ірода. Я пройнявся культурою та звичаями українського народу. Для мене це відкриття», — висловив свої почуття Сергій Симиненко. Поділилась своїми враженнями і студентка Кримського коледжу інформаційно-поліграфічних технологій Української академії друкарства Настя Первомайська, яка доклала чимало зусиль, створюючи костюми. «Сказати, що два тижні підготовки були важкими, нервовими та психологічно напруженими, — це нічого не сказати. Але один цей день вартий всіх зусиль. Я вдячна долі, що опинилася серед таких цікавих та різних людей, бо всі ми тут зірки, які зібралися в дуже гарне та яскраве сузір’я», — раділа вона.

У виставі брали участь люди різні за віком, професією, політичними поглядами та віросповіданням. Та їх усіх поєднала мета:  відродити українські традиції на півострові.